کارت گرافیک از جمله قطعات بسیار مهم در کامیپوتر و لپ تاپ های امروزی است که نقش بسیار پر رنگی را در نمایش و اجرای بازی ها و برنامه های رندرینگ دارد. کارت گرافیک در مدل ها و قیمت های مختلف قابل دسترس است به طوریکه می توان با بودجه های 1 میلیون تومان تا بیش از 100 میلیون تومان نیز اقدام به خرید و تهیه کارت گرافیک کرد.
خب قطعا این تفاوت قیمت مشخص است که کیفیت در آنها نیز به طرز قابل ملاحظه ای متفاوت از یک دیگر می باشند و کارایی آنها هیچ رقمه با هم همخوانی ندارند. از این رو نه پایین ترین قیمت می تواند انتخاب مناسبی باشد و نه بالاترین قیمت؛ چرا که ما باید بر اساس نیازهای خود و بودجه ای که برای خرید کارت گرافیک در نظر گرفته ایم، دست به انتخاب بزنیم.
اما مدل های میان رده همیشه می توانند انتخاب های مناسبی برای مخاطبانی باشند که در کنار رنج قیمت مناسب، به دنبال کیفیت و کارایی عالی هستند. در این مقاله 5 تا از بهترین کارت گرافیک های میان رده را معرفی خواهیم کرد که می تواند از گزینه های انتخابی شما مخاطبان باشد.
مقاله مرتبط: کارت گرافیک چیست؟
بهترین کارت گرافیک های میان رده
5- مدل PowerColor RX 5500؛ فراتر از میان رده
کارت گرافیک RX 5500 توسط برند AMD طراحی شده و توسط شرکت PowerColor نیز بسط و توسعه داده شده است. مدل RX 5500 یکی از بهترین کارت گرافیک های میان رده است که از نظر اقتصادی مناسب بوده و کیفیت آن را می توان مطلوب خواند.
این کارت گرافیک دارای 1408 هسته استریم می باشد که می تواند تجربه رضایت بخشی را از اجرای بازی ها ارائه کند. پردازنده 7 نانومتری و طراحی بر پایه معماری RDNA 1.0 از مهم ترین مشخصه های این کارت گرافیک PowerColor است.
فرکانس پایه در این کارت گرافیک برابر با 1607 مگاهرتز می باشد که در مقایسه با مدل های بالا رده ای نظیر RTX 3090، قدرتمندتر ظاهر شده است. فرکانس بوست 1845 مگاهرتز دیگر بخش بسیار مهم این کارت گرافیک است که عملکرد خیره کننده و فراتر از انتظاری را با توجه به رنج قیمت خود ارائه کرده است.
ظرفیت این کارت گرافیک میان رده، 4 گیگابایت است و نوع حافظه آن هم از GDDR6 می باشد که جدیدترین نسل از نوع حافظه ها است و سرعت بسیار عالی را در اجرای برنامه ها و بازی های گرافیکی سنیگین ارائه خواهد کرد. البته برای اجرای گیم، کارت گرافیک های قدرتمندتری نیز وجود دارد که در مقاله بهترین کارت گرافیک برای بازی از آنها نام برده شده است.
با توجه به مشخصه هایی که کارت گرافیک RX 5500 از آن برخوردار می باشد می توان گفت در برخی از بخش های خود فراتر از یک کارت گرافیک میان رده ظاهر شده است.
- معماری : RDNA 1.0
- لیتوگرافی : 7 نانومتر
- تاریخ انتشار : دسامبر 2019
- تعداد هسته : 1408 هسته استریم
- فرکانس پایه : 1607 مگاهرتز
- فرکانس بوست : 1845 مگاهرتز
- فرکانس گیمینگ : 1717 مگاهرتز
- ظرفیت حافظه : 4 گیگابایت
- نوع حافظه : GDDR6
- حداکثر رزولوشن پشتیبانی : 4096 × 2160
- رابط اتصال : PCI Express 4.0
- پورت های خروجی : HDMI-DVI-DisplayPort
- تعداد فن خنک کننده : 1 عدد
4- مدل Palit RTX 2060؛ مقرون به صرفه و مطلوب از نظر کیفیت
کارت گرافیک RTX 2060 یکی از مدل های میان رده ای است که شرکت انویدیا تراشه آن را طراحی کرده است و برند پالت نیز به عنوان برند توسعه دهنده کارت گرافیک توانسته RTX 2060 را ارتقا و بهبود بخشد.
این کارت گرافیک پالت دارای پردازنده گرافیکی قدرتمند 12 نانومتر با 2176 هسته کودا می باشد و از طرفی نیز آن را بر معماری نسل جدید Turing طراحی نموده است. این معماری نوین انویدیا، قابلیت و قدرت اجرا کردن با 6 برابر سرعت به نسبت نسل های پیشین خود را دارد.
فرکانس پایه در این کارت گرافیک 1470 مگاهرتز است و در حالت بوست نیز به 1650 می رسد و به پردازنده گرافیکی این امکان را می بخشد تا بدون عبور از خط قرمزهای ایمنی کارت گرافیک، از تمام توان خود برای ارائه بهترین عملکرد استفاده کند.
8 گیگابایت حافظه از نوع نسل GDDR6 و تعبیه کردن دو فن در جهت خنک سازی RTX 2060 از مهم ترین مشخصه های این کارت گرافیک به حساب می آیند که می تواند مورد توجه کاربران باشد. قابلیت پشتیبانی از کیفیت تصویر 8K یکی دیگر از نکات قابل توجه در این کارت گرافیک است که توانسته آن را در میان بهترین کارت گرافیک های میان رده قرار دهد. RTX 2060 Palit برای گیمرها می تواند مقرون به صرفه و از نظر کیفیت نیز مطلوب باشد.
- معماری : Turing
- لیتوگرافی : 12 نانومتری
- تاریخ انتشار : جولای 2019
- تعداد هسته : 2176 کودا
- فرکانس پایه : 1470 مگاهرتز
- فرکانس بوست : 1650 مگاهرتز
- ظرفیت حافظه : 8 گیگابایت
- نوع حافظه : GDDR6
- حداکثر رزولوشن پشتیبانی : 7680 × 4320
- رابط اتصال : PCI Express 3.0
- پورت های خروجی : HDMI-DVI-DisplayPort
- تعداد فن خنک کننده : 2 عدد
3- مدل ASUS RTX 3060؛ حرفه ای و با دوام
کارت گرافیک RTX 3060 به جدیدترین نسل از معماری تراشه های شرکت انویدیا با نام Ampere مجهز شده است. معماری Ampere به گفته مدیرعامل شرکت انویدیا، بهترین GPU ساخته شده برای دیتاسنترها تا به امروز است. معماری این کارت گرافیک توسط انویدیا طراحی شده و توسط شرکت ایسوس نیز ارتقا و بهبود پیدا کرده است.
در این کارت گرافیک توجه ای ویژه ای به بخش فن و خنک سازی آن شده است چرا که یکی از مهم ترین عواملی که می تواند به ماندگاری بیشتر کارت گرافیک ها کمک کند، سیستم خنک سازی است. ایسوس این کارت گرافیک را به دو فن در کنار فن اصلی مجهز کرده است که عمل خنک سازی کارت گرافیک را در بهترین حالت ممکن به انجام خواهد رساند.
در پردازنده طراحی شده 8 نانومتری این کارت گرافیک، 3584 هسته کودا به کار رفته است که زمینه ساز عملکرد روان و سریع کارت گرافیک در پردازش داده های گرافیکی خواهد بود. علاوه براین، کارت گرافیک RTX 3060 از فرکانس پایه 1570 مگاهرتز و فرکانس بوست 1837 مگاهرتز برخوردار است که در این بخش بسیار عالی عمل کرده و شاید یکی از دلایل قدرتمند برای قرار دادن این RTX 3060 در بین بهترین کارت گرافیک های میان رده است.
کارت گرافیک RTX 3060 از آخرین و جدیدترین تکنولوژی کیفیت تصویر 8K نیز پشتیبانی می کند و حافظه 12 گیگابایت از نوع GDDR6 یکی از مؤلفه های بسیار مهم برای پشتیبانی از کیفیت تصویر 8K است که در این کارت گرافیک زمینه های اجرای آن فراهم آمده است. پورت های خروجی دستگاه نیز در نمایش و کیفیت تصویر بسیار اثر گذار هستند که از این رو از جدیدترین پورت یعنی Display Port در کنار HDMI استفاده شده است. rtx 3060 در کنار تمامی این ویژگی ها، به عنوان یکی از بهترین کارت گرافیک های ماینینگ نیز شناخته می شود.
- معماری : Ampere
- لیتوگرافی : 8 نانومتری
- تاریخ انتشار : ژانویه 2021
- تعداد هسته : 3584 هسته کودا
- فرکانس پایه : 1570 مگاهرتز
- فرکانس بوست : 1837 مگاهرتز
- ظرفیت حافظه : 12 گیگابایت
- نوع حافظه : GDDR6
- حداکثر رزولوشن پشتیبانی : 7680 × 4320
- رابط اتصال : PCI Express
- پورت های خروجی : HDMI –Display Port
- تعداد فن خنک کننده : 3 فن خنک کننده
2- مدل PowerColor RX 6700؛ بینظیر در اجرای بازی
شماره دوم رده بندی بهترین کارت گرافیک میان رده را میبایست به کارت گرافیک RX 6700 اختصاص داد. تراشه اصلی این کارت گرافیک را شرکت AMD طراحی کرده است و برند PowerColor نیز آن را ارتقا و بهبود بخشیده است. RX 6700 از معماری نوین شرکت AMD با نام RDNA 2 بهره برده است که اگر با کنسول های بازی آشنایی نسبی داشته باشید متوجه خواهید شد که مایکروسافت نیز برای جدیدترین سری کنسول بازی های خود (ایکس باکس سری ایکس) از این پردازنده گرافیکی بهره برده است. RDNA 2 از نسخه قبلی خود 50 درصد عملکرد قدرتمندتری را ارائه می کند. در کل RDNA 2 باعث شده تا کارت گرافیک RX 6700 یکی از بهترین مدل ها برای اجرای گیم باشد.
برای اثبات این ادعا می توان به پردازنده قدرتمند مجهز به 2622 هسته استریم اشاره کرد که قدرت این کارت گرافیک را به طرز شگفت انگیزی بالا برده است. فرکانس بوست این کارت گرافیک 2514 مگاهرتز می باشد که در مقایسه با مدل های معرفی شده تفاوت چشمگیری را دارد. یکی دیگر از دلایلی که می تواند کیفیت این کارت گرافیک را در اجرای گیم روان سازد، فرکانس گیمینگ 2622 مگاهرتز می باشد که با یک مقایسه اجمالی می توان به این نتیجه رسید که حتی از این نظر نیز در مقایسه با مدل های بالا رده نیز عملکرد قدرتمندتری را ارائه کرده است.
DDR کارت گرافیک RX 6700 XT از نوع GDDR6 بوده و از حافظه 12 گیگابایت بهره برده است و ویدیو رم کارت گرافیک با این مشخصه ها، در بهترین حالت می تواند بازی ها را اجرا کند. PowerColor در طراحی مجدد این کارت گرافیک، 3 فن را برای خنک سازی قطعات آن در نظر گرفته است تا بتواند کارت گرافیک را دمای مطلوب حفظ کند و عمر و دوام بیشتری را در طولانی مدت داشته باشد.
- معماری : RDNA 2
- لیتوگرافی : –
- تاریخ انتشار : –
- تعداد هسته : 2560 هسته استریم
- فرکانس پایه : –
- فرکانس بوست : 2514 مگاهرتز
- فرکانس گیمینگ : 2622 مگاهرتز
- ظرفیت حافظه : 12 گیگابایت
- نوع حافظه : GDDR6
- حداکثر رزولوشن پشتیبانی : 7680 × 4320
- رابط اتصال : PCI Express
- پورت های خروجی : HDMI –Display Port
- تعداد فن خنک کننده : 3 عدد
1- مدل MSI RTX 3070؛ بهترین کارت گرافیک میان رده
آخرین مدل از بهترین کارت گرافیک های میان رده که در این مقاله به معرفی آن خواهیم پرداخت، کارت گرافیک RTX 3070 است. تراشه این کارت گرافیک را انویدیا طراحی نموده و برند MSI نیز این کارت گرافیک را در قسمت هایی همچون فن خنک کننده، توان پردازشی، فرکانس پایه و سایر بخش ها ارتقا و بهبود بخشیده است. این کارت گرافیک از معماری Ampere بهره برده است و به پردازنده قدرتمند 8 نانومتری 5888 هسته استریم نیز مجهز است.
فرکانس پایه 1500 مگاهرتز در کنار فرکانس بوست 1725 مگاهرتزی از مشخصه های مهم این محصول به حساب می آید که به عنوان یک مدل میان رده می توان عملکرد آن را رضایت بخش تلقی کرد. اما مهم ترین مشخصه این محصول که سبب شده آن را در میان بهترین کارت گرافیک های میان رده قرار دهد، توان پردازشی خیره کننده 20.3 ترافلاپس است.
ترافلاپس مؤلفه ای بسیار مهم برای اجرای بازی ها است و کمک می کند تا بازی ها سریع تر، بهینه تر و با فریم ریت بالاتری به اجرا گذاشته شوند. برای درک قدرت توان پردازشی این کارت گرافیک، لازم است که بدانید توان پردازشی کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس 12 ترافلاپس است اما توان پردازشی این کارت گرافیک 20.3 ترافلاپس.
دیگر مشخصه های قابل توجه در این کارت گرافیک که می توان به آنها اشاره ای کوتاه را داشت، ظرفیت حافظه برای ذخیره سازی داده های گرافیکی پردازش شده می باشد که با جدیدترین فرمت GDDR6 همراه گشته است. طراحی 3 فن برای خنک سازی قطعات کارت گرافیک دیگر ویژگی این محصول است که در کنار هیت سینک، این عمل را با سرعت بیشتری به انجام خواهد رساند.
- معماری : Ampere
- لیتوگرافی : 8 نانومتری
- تاریخ انتشار : –
- تعداد هسته : 5888 هسته استریم
- فرکانس پایه : 1500 مگاهرتز
- فرکانس بوست : 1725 مگاهرتز
- توان پردازشی : 20.3 ترافلاپس
- ظرفیت حافظه : 8 گیگابایت
- نوع حافظه : GDDR6
- حداکثر رزولوشن پشتیبانی : 7680 × 4320
- رابط اتصال : PCI Express
- پورت های خروجی : 3 HDMI 1 – Display Port
- تعداد فن خنک کننده : 3 عدد
سخن پایانی
اگر بخواهید در میان کارت گرافیک ها با هر بودجه ای دست به انتخاب بزنید، مدل ها و انتخاب های بسیار زیادی پیش روی شما خواهد بود که می تواند باعث سردرگمی شما مخاطبان شود. در این مقاله با توجه به اینکه بسیاری از مخاطبان به دنبال کارت گرافیک های باکیفیت و قیمت مناسب هستند، سعی کردیم 5 تا از بهترین کارت گرافیک های میان رده را در این مقاله معرفی کنیم. شما مخاطبان نیز در صورت تجربه استفاده هر یک از این مدل های ذکر شده می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید. در ضمن برای خرید کارت گرافیک با مراجعه به فروشگاه اینترنتی آترین کالا، با بهترین قیمت مدل مد نظر خود را خریداری نمایید.