گرافیک کامپیوتر را از کجا بفهمیم؟ Task Manager نیز روشی دیگر برای مشخص کردن مشخصات کارت گرافیک است. در قسمت Task Manager علاوه بر مدل کارت گرافیک می توانید اطلاعات مختصری از گرافیک خود را نیز به دست آورید، برای مثال کارت گرافیک ۴۰۷۰ روی سیستم شما نصب است و در اینجا می توانید ظرفیت حافظه vram، نسخه درایو، نسخه DirectX و نوع اتصال گرافیک را نیز در قسمت پایین پنجره Task Manager مشاهده کنید.
برای مشاهده مشخصات کارت گرافیک در Task Manager از طریق زیر اقدام کنید.
اگر می خواهید اطلاعات کاملی از کارت گرافیک خود را به دست آورید، پنجره System Information این امکان را برای شما فراهم می کند. در پنجره System Information تقریبا هر اطلاعاتی که می خواهید در مورد سخت افزار کامپیوتر خود بدانید، قابل مشاهده است. نحوه بررسی کارت گرافیک از طریق اطلاعات سیستم به شرح زیر است.
برای مشاهده کمترین قیمت کارت گرافیک rtx 4090 به فروشگاه آترین کالا مراجعه کنید.
در ویندوز 10، گرافیک کامپیوتر را از کجا بفهمیم؟ اگر از ویندوز 10 یا ویندوز 11 استفاده می کنید می توانید از طریق PowerShell نیز مشخصات گرافیک خود را بررسی کنید. در منوی Start عبارت PowerShell را جستجو و روی PowerShell کلیک کنید و سپس عبارت Get-CimInstance win32_VideoController را تایپ کنید و Enter را فشار دهید.
علاوه براین شما می توانید مشخصات کارت گرافیک خود را در DirectX Diagnostic Tool مشاهده کنید. DxDiag در نسخه های قدیمی ویندوز نیز قابل دسترس است و از این طریق شما می توانید اطلاعات تکمیلی از کارت گرافیک خود را به دست آورید. برای استفاده از DxDiag دکمه های Windows+R را همزمان فشار دهید تا پنجره Run باز شود و سپس در کادر Run عبارت dxdiag را تایپ کنید و Enter را فشار دهید. در پنجره DirectX Diagnostic Tool در تب Display می توانید مشخصات کارت گرافیک خود را مشاهده کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد GPU پیشنهاد می کنیم مقاله کارت گرافیک چیه را مطالعه کنید.
ابزارهای شخص ثالث متعددی مانند GPU-Z و Speccy وجود دارند که می توانید از آنها برای مشاهده اطلاعات دقیق تری از کارت گرافیک خود استفاده کنید. این ابزارها معمولاً اطلاعاتی مانند مدل، نوع حافظه، حافظه گرافیکی، سرعت کلاک، ولتاژ و دمای کارت گرافیک شما را ارائه می دهند.
اگر قطعه gpu هنوز نصب نشده باشد از کجا بفهمیم کارت گرافیک لپ تاپ چند است؟ روش های مذکور در این مقاله برای زمانی مناسب است که لپ تاپ و یا سیستم ما روشن است، اما اگر قطعه کارت گرافیک هنوز نصب نشده باشد و یا اگر خودتان کامپیوتر را سرهم کرده باشید چی؟ در این مواقع شما می توانید مشخصات کارت گرافیک را روی برچسب فیزیکی آن که روی برد مدار چاپی کارت قرار دارد، مشاهده کنید.