ساعت هوشمند یک گجت پوشیدنی است که بر روی مچ دست قرار می گیرد و از یک نمایشگر لمسی برای استفاده روزانه بهره می برد. بیشتر ساعت های هوشمند قابلیت اتصال به گوشی را دارند و حتی در برخی مدل ها نیز امکان برقراری تماس صوتی وجود دارد و کاربر می تواند بدون استفاده از گوشی، تماس ها و پیام های خود را مدیریت کند. اسمارت واچ ها شبیه ساعت های سنتی هستند با این تفاوت که علاوه بر نمایش زمان قابلیت های هوشمندی همچون گام شمار، ردیابی ضربان قلب، GPS و قابلیت های ورزشی دیگر را نیز ارائه می دهد.
این گجت ها دارای ویژگی ها و طراحی های متمرکز بر کاربر هستند که می توانند دستگاهی مستقل یا وابسته به اتصال باشند و با استفاده از گوشی هوشمند بتوانید از امکانات آن بهره ببرید. هر روز قابلیت های جدیدی به ساعت هوشمند اضافه می شود و به ابزاری از فناوری در دنیای امروز تبدیل شده است که کاربر با خرید ساعت هوشمند می تواند طیف وسیعی از نیازهای خود را با آن برطرف کند. در ادامه این مقاله توضیحات بیشتری در مورد این ابزار ارائه می دهیم و به این مورد که ساعت هوشمند چیست و چه کاربردی در زندگی روزمره ما دارد خواهیم پرداخت و انواع اسمارت واچ را معرفی می کنیم.
تاریخچه ساعت هوشمند
تاریخچه ساعت هوشمند به اوایل دهه 1970 مربوط می شود یعنی زمانی که اولین ساعت دیجیتالی توسط شرکت همیلتون در سال 1972 عرضه شد. بعد از Hamilton Pulsar ساعت های دیگری همچون Calcron با نمایشگر 9 رقمی و در دهه 1983 نیز ساعت هوشمند Seiko Data 2000 با قابلیت ذخیره سازی دو یادداشت 1000 کاراکتری تولید و عرضه شد. این نوع ساعت ها امکانات کمی داشتند و بیشتر به عنوان ماشین حساب از آنها استفاده می شد، اما در سال 2013 که اولین اسمارت واچ با قابلیت اتصال به گوشی توسط Pebble معرفی شد، مسیر حرکت ساعت هوشمند به کلی تغییر پیدا کرد.
Pebble با معرفی اولین محصول خود تحول بزرگی را در بازار ساعت های هوشند ایجاد کرد اما تاثیر اپل بیشتر بود و با معرفی اولین اپل واچ در سال 2015 توانست بر این بازار غلبه کند. امروزه برندهای زیادی در زمینه ساعت هوشمند فعالیت می کنند که معروف ترین آنها اپل، سامسونگ، سونی، آمازفیت، هواوی و شیائومی هستند و مدل های متعددی را با طراحی های متفاوتی تولید و عرضه بازار می کنند.
کاربرد ساعت هوشمند در زندگی روزمره
اگر دارید از خود می پرسید که کاربرد ساعت هوشمند چیست باید این را بدانید که تقاضا برای این گجت به صورت پیوسته در حال افزایش است و با رشد 13 درصدی به 33.7 میلیون دستگاه تنها در سه ماهه اول سال 2022 به 33.7 میلیون دستگاه رسید. اکثر ساعت های هوشمند چه برای استفاده روزانه همچون اپل واچ سری 7 45 میلی متر و چه برای اهداف خاص نظیر گارمین Fenix قابلیت هایی ارائه می دهند که به ما در مدیریت بهتر کارهای روزانه کمک می کند. به عنوان مثال کارهایی نظیر مدیریت تماس ها و پیام ها، پخش موزیک، ردیابی تناسب اندام، ردیابی موقعیت مکانی و حتی نظارت بر عملکرد ضربان قلب و اکسیژن خون را نیز می توانید با استفاده از اسمارت واچ خود انجام دهید.
ساعت هوشمند چه ویژگی هایی دارد؟
با بالا رفتن تقاضا برای خرید ساعت هوشمند، تولید کنندگان سعی می کنند ویژگی های موجود را تکامل دهند و قابلیت های بیشتری را برای پیشروی از رقبا پیاده سازی کنند. در نتیجه این تمامل طیف گسترده ای از ویژگی های کاربردی در اسمارت واچ ها قابل دسترس است که می تواند تجربه مصرف کننده را افرایش دهد. اپل که جزو تولید کنندگان بزرگ ساعت هوشمند است هر ساله مدل های جدیدی با عنوان بهترین سری اپل واچ را با قابلیت های جدید و کاربردی عرضه بازار می کند، در ادامه برخی از این قابلیت ها را معرفی و بررسی می کنیم.
انتخاب بهتر مسیر حرکت با استفاده از اسمارت واچ
بیشتر ساعت های هوشمند دارای GPS هستند و با استفاده از نقشه گوگل و یا اپل می توانید مسیر حرکت خود را پیدا کنید اما در سری جدید اپل واچ امکان پیمایش از طریق ویبره نیز را وجود دارد. این ویژگی به شما کمک می کند تا مجبور نشوید هر بار به صفحه نمایش ساعت خود نگاه کنید و از طریق ویبره متوجه شوید که به سمت راست حرکت کنید و یا سمت چپ، با استفاده از این قابلیت می توانید حواس پرتی را به حداقل برسانید و بهترین مسیر را انتخاب کنید.
زیر نظر داشتن سلامت بدن با ساعت هوشمند
ابزارهایی همچون مچ بند هوشمند سلامت وجود دارند که مخصوص اندازه گیری و نظارت بر عملکرد سلامت بدن طراحی شده اند و از آنها می توانید برای چک کردن وضعیت سلامت خود استفاده کنید. اما این ویژگی به تازگی به ساعت های هوشمند نیز اضافه شده و در مدل های جدید اپل واچ، گلکسی واچ و همچنین ساعت های ورزشی برند Fossil امکان ردیابی و نظارت بر سلامت وجود دارد که به شما در حفط تناسب اندام کمک می کند.
مزیت قابل توجهی که ساعت های هوشمند نسبت به مچ بندها دارند این است که اطلاعات بیشتری را می توانید دریافت کرده و همچنین بدون نیاز به گوشی هوشمند نتایج زنده را مستقیما بر روی نمایشگر ساعت خود کسب کنید. دیگر تفاوت ساعت هوشمند و مچ بند هوشمند در این است که شما می توانید با استفاده از ساعت خود از قابلیت های بیشتری به صورت یک جا استفاده کنید.
ساعت هوشمند می تواند همراه دیجیتال همیشگی شما باشد
طراحی سبک و کوچک ساعت هوشمند باعث شده تا فضای کمتری بگیرد و قابلیت حمل بهتری داشته باشد، به همین دلیل شما می توانید به راحتی آن را با خود به هرجایی حمل کنید و همیشه آن را همراه خود داشته باشید. حالا تصور کنید که ساعت هوشمند شما قابلیت برقراری تماس را نیز داشته باشد و از آن به عنوان گوشی موبایل استفاده کنید، این ویژگی برای زمان هایی که در حال ورزش هستید و نمی توانید گوشی را با خود حمل کنید می تواند بسیار کاربردی باشد.
کنترل سایر وسایل هوشمند منزل با اسمارت واچ
قابلیت اتصال بیسیم از ویژگی های خاص ساعت هوشمند است که از طریق بلوتوث و یا wifi می توانید با سایر دیوایس های قابل پشتیبانی ارتباط برقرار کنید. این ویژگی به شما کمک می کند تا به سایر وسایل هوشمند در منزل خود وصل شده و از راه دور آنها را کنترل کنید به عنوان مثال می توانید کارهایی نظیر خاموش کردن چراغ ها، باز کردن درب ورودی و یا روشن کردن ماشین لباسشویی هوشمند را با آن انجام دهید.
استفاده از ساعت هوشمند به عنوان یک مربی مجازی همراه
بیشتر ساعت های هوشمند از حالت های ورزشی زیادی پشتیبانی می کنند و همچنین با استفاده از سنسورهایی نظیر ژیروسکوپ قابلیت ردیابی و تشخیص حرکت را دارند. از طرف دیگر قابلیت ضد آب بودن ساعت هوشمند نیز به شما کمک می کند تا از آن در ردیابی ورزش های سخت همچون کوهنوردی و یا ورزش های آبی استفاده کنید و از امکانات آن برای عملکرد بهتر در تمرینات خود بهره ببرید.
انواع ساعت هوشمند
انواع ساعت هوشمند در بازار موجود است که توسط برندهای مختلفی تولید شده و در طراحی های متفاوتی عرضه بازار می شوند. به عنوان مثال اپل واچ ساعت همه منظوره اپل است که برای استفاده های ورزشی و روزمره می توانید از آن استفاده کنید. ساعت هایی مبتنی بر Wear OS نیز توسط چندین برند مختلف از جمله oppo عرضه می شود و ساعت های تایزن نیز که توسط سامسونگ با طراحی صفحه گرد و برای استفاده های روزمره و ورزشی تولید و عرضه می شوند.
آینده ساعت هوشمند چگونه خواهد بود؟
ساعت های هوشمند در این چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری پیدا کرده و به سرعت در حال تبدیل شدن به پرطرفدارترین ابزار اینترنت اشیاء هستند. اپل که بزرگ ترین تولیدکننده ساعت هوشمند در جهان است همچنان بر بازار اسمارت واچ تسلط دارد و با اضافه کردن قابلیت های جدید در هر سری سعی می کند تا این بازار را به سمت یک تغییر بزرگ پیش ببرد. با توجه به استقبال کاربران پیش بینی می شود که بازار جهانی ساعت هوشمند تا سال 2026 به 776.23 میلیون دستگاه برسد که در مقایسه با آمار سال 2022 رقم بزرگی است.
ژیروسکوپ ساعت هوشمند چیست؟
از نظر فنی، ژیروسکوپ سرعت زاویه ای را اندازه گیری می کند که برای تشخیص حرکت استفاده می شود. ساعت هوشمند با استفاده از سنسور ژیروسکوپ می تواند تشخیص دهد که شما در حال حرکت هستید و یا ثابت نشته اید و می تواند حرکت شما را ردیابی کند.
حالت dnd در ساعت هوشمند چه کاربردی دارد؟
DND یا Do Not Disturb به معنای مزاحم نشوید بوده که در گوشی های اندروید و حتی در ساعت های هوشمند نیز قابل دسترس است. با فعال کردن حالت DND شما می توانید تمامی اعلان ها، هشدارها و تماس ها را بی صدا کنید و همچنین می توانید مدت زمان روشن و خاموش شدن آن را نیز برنامه ریزی کنید.
کاربرد NFC در ساعت هوشمند چیست؟
NFC یک اتصال بیسیم با فصله نزدیک تا چهار سانتی متر با سرعت پایین و تنظیم آسان است که در سیستم های ارتباط بدون تماس استفاده می شود و با استفاده از آن می توانید پرداخت های خود را سریع تر انجام دهید.